Karaktervol en chique

DE UITSTRALING IS UNIEK

MESSING PATINA!

Messing is een prachtig materiaal met karaktervolle eigenschappen. Messing veroudert, verkleurt en patineert over tijd.

Living color maakt het object een kunstwerk, zo is elk product uniek. De natuurlijk werking van het materiaal door de invloeden van buitenaf zorgen voor een wolkerig en kenmerkende uitstraling vol karakter. Ook het polijstende effect van het aanraken tijdens het bedienen zal over tijd zichtbaar zijn.

MESSING PATINA ONDERHOUD ADVIES

Messing is een materiaal wat door aanraking maar ook door vetten en de luchtvochtigheid automatische patineert.
Onderhoud is dan ook een belangrijk onderdeel om het materiaal goed te verzorgen zodat deze zijn prachtige uitstraling blijft behouden.

Gebruik daarom lauw water voor de schoonmaak van messing. U kunt deze afnemen met een doek. Het is belangrijk dat u het messing goed droog maakt na spoelen, gebruik en schoonmaken om kalkaanslag te voorkomen.

Gebruik voor grove verontreinigingen alleen natuurlijke zeep en spoel en droog het materiaal naderhand goed af.

Als extra beschermlaag adviseren wij het messing met bijenwas te behandelen. Dit middel biedt een natuurlijke bescherming en met regelmatige behandeling is de patina minder kwetsbaar.

De messing eigenschappen zullen altijd onveranderd blijven maar met zorgvuldige verzorging van het materiaal blijft het een prachtige uitstraling behouden.

Het messing patina heeft een unieke antibacteriële eigenschap wat het materiaal perfect geschikt maakt voor kranen, spoelbakken en greepjes. Mogelijk ziet u ondanks het schoon is nog wel vlekken en verkleuringen op het materiaal.

LET OP: Gebruik geen schuurmiddelen, hiermee verwijderd u de patina laag direct. Ook schoonmaak producten met een hoge pH-waarde zijn schadelijk. Wees dan ook voorzichtig met metaalpoets want dit kan de patina laag volledig verwijderen waardoor het messing zal terugkeren naar de oorspronkelijke goudgele kleur.

Onderhoud

unieke antibacteriële eigenschap

look and feel

traditionele en moderne technieken

MESSING PATINA LOOK AND FEEL

Wij bewerken met traditionele en moderne technieken de producten met de hand.

Verschillen ten opzichte van afbeeldingen of samples moeten niet beschouwd worden als een fabricagefout, maar als een kenmerk van de handmatige verwerking, en de levendige eigenschap van het materiaal, dat vatbaar kan zijn voor variaties in kleur en homogeniteit.

Zo heeft ook de hand van de vakman zijn teken achtergelaten, oxidatie na oxidatie, waardoor een schilderkunstig effect ontstaat.

Interesse? Stel uw vraag!