Je kent het wel.. je staat onder de douche en plots krijg je een koude straal over je heen. De reden hiervan is dat iemand anders ook gebruik maakt van het warme water in je huis. Koperenkranen geeft je 5 tips om je waterleidingnet optimaal te laten functioneren. 

Tip 1: De planning van het waterleidingnet

Stel een lijst op van de verbruikers, bepaal de buisdiktes (diameter) en stippel een plattegrond uit van alle leidingen.

Tip 2: Het leggen van de waterleidingen

Wanneer je waterleidingen gaat aanleggen moet je werken in de stroomrichting van het water. Bij een nieuw waterleidingsysteem moet je dan van de toevoer uitgaan, dit is vaak bij de watermeter. Bij een gedeeltelijke vernieuwing kan je uitgaan van de bestaande leidingen.

Tip 3: Testen van de waterleidingen

Als alles is aangelegd is het goed om te controleren op lekkende verbindingen. Zet hiervoor de waterdruk op de leiding, zet alle kranen open totdat er bij elke kraan water uit komt. Laat het water lopen totdat je alle verbindingen gecheckt hebt, repareer gelijk wanneer je ergens een lekkende verbinding tegenkomt.

Tip 4: Planning van de rioleringen

Het plannen van de rioleringen is evenals het plannen van je waterleidingnet erg belangrijk. Je doet dit op dezelfde manier zoals bij het waterleidingnet:

Stel een lijst op van de verbruikers, bepaal de buisdiktes (diameter) en stippel een plattegrond uit van alle leidingen.

Tip 5: Het leggen van de rioleringen 

Het meest gebruikte materiaal hiervoor is PVC. Het is slim om eerst alles in elkaar te zetten, niet meteen lijmen. Als alles klopt teken je de buizen af met nummers, zodat je de volgorde weet. Let erop dat er geen of vrijwel geen spanning op de buizen komt te staan, dit kan problemen opleveren in de toekomst

BEKIJK AL ONZE KOPEREN PRODUCTEN

Frits Koperen spoelbak 5040 met korfzeefplug Koperen Quooker Koperen zeepdispenser Whiskey Rubbed Copper 1

KOPEREN KRANEN

Douchestang koper

KOPEREN DOUCHES

Hotbath cobber M100 koper

KOPEREN ACCESSOIRES

NEEM CONTACT OP VOOR VRAGEN

Contact opnemen

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA